Mijn liefde voor knuffels

Mijn liefde voor knuffels als kind

Velen zien knuffels als kinderspeelgoed. Ze hebben natuurlijk eigenlijk gelijk. Over het algemeen zijn knuffels objecten waar vooral kinderen mee spelen. Knuffels zijn speciaal bedoeld voor kinderen om mee te knuffelen en bij in slaap te vallen. De zachte vacht van de knuffels stelt de kinderen op hun gemak, maakt ze rustig en brengt hen in dromenland. In hun dromen kunnen ze vervolgens avonturen beleven met hun knuffels.Kroon casino

Kinderen hebben een brede fantasie en knuffels sluiten hier goed bij aan. Bovendien kunnen knuffels helpen om de fantasie van kinderen te versterken en vergroten. Knuffels zijn dus belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.

Mijn verleden met knuffels

Hoe is jouw liefde voor knuffels ontstaan? Ik denk er bij de Knuffelkonijntjes een overeenkomstige ervaring is met betrekking tot de liefde voor knuffels als kind. Ik vermoed dat veel Knuffelkonijntjes als kind erg veel knuffels hadden en er veel mee speelden.

Voor mij geldt dit in ieder geval. Mijn lievelingsknuffels was Groentje. Dit was een groene knuffelbeer van ongeveer 30cm groot. Het was een heerlijk zachte knuffelbeer. Ik heb het gekregen van mijn overgrootmoeder voor mijn geboorte. Het was dus daadwerkelijk een van mijn eerste knuffelbeesten. Doordat het een van mijn eerste knuffelbeesten was, maar ook omdat Groentje zo heerlijk zacht was, is deze knuffelbeer denk ik mijn favoriet geworden. Het is altijd mijn favoriete knuffelbeer gebleven.

Door mijn kinderjaren heen heb ik heel veel knuffelbeesten verzameld. Ik weet niet precies meer hoeveel, maar het moeten er een stuk of 40 knuffelbeesten zijn geweest. Van groot tot klein. Ze stonden altijd in de kast naast mijn bed. Ik zette ze altijd netjes bij elkaar op een rijtje. Ik zorgde altijd goed voor ze. Ik speelde regelmatig met ze. Dan speelde ik allerlei scenario’s. Ik denk oprecht dat ik hierdoor mijn grote fantasie heb ontwikkeld. Hier heb ik nu nog steeds heel veel plezier van.

Vakantie

Iedere nacht mochten een aantal knuffelbeesten bij mij in bed slapen. Groentje mocht elke nacht bij mij slapen. Naast mijn zijde. Wanneer we op vakantie gingen of wanneer ik ergens ging logeren, kon ik helaas niet al mijn knuffelbeesten meenemen. Ik moest een keuze maken. Ik nam altijd Groentje mee en koos daarnaast nog enkele andere knuffelbeesten.

Favoriet

Groentje was veruit mijn favoriet. Ik kan mij niet herinneren welke knuffels op de tweede, derde, vierde of vijfde plek kwamen. Gek eigenlijk. Ik vermoed dat Groentje simpelweg veruit het belangrijkste voor mij was. Hij stond dus op nummer één, twee, drie, vier en vijf.

Wat ik nu raar vind, is dat mijn zusje en broer niet zoveel knuffels hadden als ik. Mijn broer had ook een favoriete knuffel. Dat was Schildpad. Ik kan mij de favoriete knuffel van mijn zusje niet eens herinneren. Had zij wel een favoriete knuffel? Hadden mijn broer en zusje net zoveel knuffels als ik? Ik heb momenteel geen flauw idee mee, maar heb eigenlijk het idee dat dit niet het geval is. Ik heb het idee dat ik veruit de meeste knuffels had.

Misschien hadden zij andere dingen die ze leuk vonden en waar ze veel van hadden. Ik had zo mijn knuffels.