Knuffels maken

Creatief knuffels maken op scholen

Wist jij dat er drie knuffelkonijntjes zijn in onze community die actief zijn in het aanbieden van knuffelmaak-cursussen op scholen en op verenigingen?

Dit zijn creatieve leden van de community. Er zijn verschillende leden. Sommigen richten zich juist meer op knuffels verzamelen, anderen op oude knuffels restaureren, weer anderen op speciaal het verzamelen van ouderwetse knuffels, enzovoort. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren.

De drie dames de de knuffel cursussen geven, vind ik erg speciaal. Door de cursussen te geven, brengen ze niet alleen de liefde voor knuffels over op anderen, maar ook het magische gevoel die knuffels kunnen geven. Dat vind ik mooi om te zien. Het gaat me er dan niet eens omdat onze community kan groeien met nieuwe leden en liefhebbers, maar vooral dat andere mensen ook blij kunnen worden van knuffels; op welke manier dan ook.

Knuffels kunnen zo’n magisch gevoel van fantasie en blijdschap geven. Ik ervaar dit zelf en vind dit erg speciaal. Daarom vind ik het leuk om te zien dat anderen ook zo kunnen genieten, ontspannen en blij kunnen worden van knuffelbeesten.

Creatief op scholen

Dit initiatief sprak mij nog om een andere reden aan. Op de basisschool waar ik lang geleden naartoe ging, was er iedere vrijdagmiddag een creatieve middag. Volgens mij heette dit Crea. Tijdens de creamiddag werd er in alle klassen iets creatiefs gedaan. Op schoolniveau werden er bovendien enkele cursussen aangeboden waar kinderen voor konden worden ingeloot. Dit was bijvoorbeeld figuurzagen, maar dit waren ook andere

Kroon casino

creatieve dingen. Zo konden kinderen speciale technieken leren in het creatief zijn. Een erg goed initiatief dus. Deze extra creatieve activiteiten werden georganiseerd en gegeven door ouders.

Ik weet nog goed dat ik een keer de creatieve activiteit heb gevolgd waarbij we knuffels maakten. Dit vond ik ontzettend leuk. Ik had al een grote liefde voor knuffels. Deze creamiddag voedde dit gevoel nog meer.

Creatieve knuffelkonijntjes op scholen

Francien en Renate zijn twee vrouwen die langs scholen, verenigingen en groepen gaan om een cursus te geven in zelf knuffels maken. Knuffels maken is geen makkelijk werk. Je dient er speciale technieken voor te volgen. Francien en Renate kennen natuurlijk deze technieken. Ze kunnen ontzettend leuk deze cursus geven. Het zijn dus gegarandeerd leuke middagen.

Ik zeg bewust middagen. Het maken van een knuffel kost namelijk best wat werk, helemaal voor een onervaren persoon die alles nog moet aanleren. Francien en Renate raden minimaal 3 cursusdagen van 2 uur aan waarin het mogelijk moet zijn om een knuffelbeest te kunnen maken, maar eigenlijk is 5 cursusdagen van 2 uur het beste. Dan kunnen ze rustig de dingen uitleggen en is er ruimte om fouten te maken en te herstellen.

Lijkt het jou leuk om zelf knuffels te leren maken? Of ken je een groep die interesse heeft in deze creatieve activiteit? Vraag Francien en Renate dan om advies. Het lijkt hen erg leuk om anderen de hobby van knuffels maken over te brengen. Ze vragen hiervoor een kleine vergoeding, een reisvergoeding en natuurlijk een vergoeding voor de ingekochte materialen.