Knuffel energie

Zoals elk jaar wijzigen ook dit jaar op 1 juli de variabele energietarieven weer. Er worden stijgingen verwacht van ruim 70 euro, boven op de stijging die op 1 januari al is doorgevoerd van ruim 120 euro. Gelukkig kun je gemakkelijk deze stijging van je energietarieven voorkomen door op tijd te starten met energieleveranciers vergelijken en een nieuw vast contract af te sluiten.

Wanneer je energiecontract afloopt, verval je automatisch in een variabel energiecontract. Je wordt bij een energieleverancier dan ook wel een slapende klant genoemd. Een variabel contract is voor onbepaalde tijd en ka opgezegd worden wanneer je maar wil. De tarieven mogen twee keer per jaar wijzigen. Dit gebeurd meestal op 1 januari en 1 juli. Vaak gaat het om een stijging, dus mocht je een variabel energiecontract hebben dan doe je er verstandig aan om voor 1 januari of 1 juli te starten met energieleveranciers vergelijken.

Het goedkoopste energiecontract met energieleveranciers vergelijken

Je kunt het meeste geld besparen om eigenlijk elk jaar over te stappen. Wanneer je dit niet doet, laat je onnodig veel geld liggen bij je energieleverancier. De mensen die nog nooit zijn overgestapt kunnen het meeste geld besparen. Gemiddeld 450 euro per jaar! Contracten met een langere looptijd zoals 1 tot 2 jaar zijn op dit moment het voordeligste. Sommige energieleveranciers bieden voor een vast contract veel voordeligere tarieven aan dan voor een variabel contract .Daarom loont het om te starten met energieleverancier vergelijken. Als je wilt overstappen dan gaat dit gemakkelijk via Consumind.

Het enige wat je hoeft te doen is te starten met energieleveranciers vergelijken. Daarna toont de vergelijker de drie voordeligste energieleveranciers. Mocht je hier geen juist contract tussen vinden, dan kun je ook kiezen uit meer dan 20 energieleveranciers. Stap je over naar 1 van de contracten die Consumind voor je heeft berekend? Dan maak je automatisch gebruik van de overstapservice. Een extra dienst voor consumenten die via Consumind energieleveranciers vergelijken. Consumind regelt alles voor je en het enige wat jij nog hoeft te doen is de meterstanden door te geven. Zo gemakkelijk is energieleveranciers vergelijken met Consumind en overstappen. Start vandaag nog en laat geen geld bij je energieleverancier liggen. Prettig geregeld!